شاید شما نیز به هنگام جستجوی قطعات کامپیوتری در فروشگاه‌ های آنلاین، به کلمه OEM برخورده باشید. این سه حرف مخفف Original Equipment Manufacturer و به معنی «سازنده‌ی اصلی قطعات» است. واژه OEM بیشتر بر روی محصولاتی مشاهده می‌ شود که قیمتی کمتر از نسخه‌های غیر او ایی ام، یا در اصطلاح، محصولات  Retail دارند و این سوال ایجاد می‌ شود که آیا این محصولات کیفیتی پایین‌ تری دارند یا در آینده شما را با مشکل مواجه خواهند کرد.

هارد OEM

هارد های OEM هارد هایی هستند که تولید شده و تایید شده توسط برندی نیست. زمانی که هارد دیسکی تولید شده کمپانی وسترن و یا Seagate هست اما لیبل و برچسب اچ پی روی آن نخورده است، یعنی این هارد، هاردی سالم است و استانداردهای تولید هارد را دارد اما پارامتر و استانداردهای لازم برای ارتباط با سرور اچ پی را ندارد. پس در صورت استفاده از هارد های OEM، یک سری از گزارش‌هایی که سرور اچ پی لازم دارد تا گزارش مانیتورینگ واضح‌تر و شفاف‌تری از سرور بدهد، را نمی‌تواند ارایه دهد.

هارد OEM

در اکثر برندهای حرفه‌ای این موضوع وجود دارد که شرکت‌های تولیدکننده سخت افزار به تولیدکنندگان هارد سفارش می‌دهند که ماژول‌ هایی را روی فریمور آنها اضافه کنند تا از این ماژول‌های کنترلی در نگهداری بهتر اطلاعات استفاده کنیم. برخی از ماژول‌های کنترلی عبارتند از: دما و حرارت مخصوص به خود را می‌گیرند و یا تعداد سکتورهای خراب کمتری نسبت به استاندارد باید داشته باشند و مواردی از این قبیل.

در صورت استفاده از هارد های OEM به عنوان مثال ممکن است قبل از اینکه چراغ LED هارد، زرد و یا قرمز شود، بلافاصله Fail کند پس برای نگهداری اطلاعات مهم نباید از هاردهای OEM استفاده کرد.

هارد OEM

هارد بالک یا Pool و یا هارد پک شده، یا در انبارها مانده‌اند یا روی سخت افزاری بوده‌اند و چند سالی استفاده شده‌اند و عمر مفیدشان را گذرانده‌ اند. صاحبان آنها که از اهمیت اطلاعات موجود بر آنها اطلاع داشته‌اند آنها را خارج کرده و حالا به دست شما می‌ رسند. در واقع محصولی دست دوم را می‌ خرید با اینکه همه چیز اورجینال است.

در حالت عادی و با استفاده از ابزارهایی که در دسترس همگان است امکان تشخیص اینکه هاردی Pool، Bulk و یا Refer است وجود ندارد. اما توجه به نکات کوچک در هنگام تهیه هارد می توان از اطلاعات با ارزش خود محافظت نمود.

Leave a Reply