مقایسه تلفن شبکه و تلفن آنالوگ

در این مطلب قصد داریم در مورد  VoIP و سانترال را مورد مقایسه قرار دهیم و اطلاعات مناسب را به شما کاربران عزیز ارائه دهیم. VoIP مخفف عبارت Voice over IP یا انتقال صدا بر روی بستر شبکه است. این تکنولوژی، صدای آنالوگ را به صفر و یک تبدیل کرده و به صورت دیجیتال بر روی بستر شبکه انتقال می دهد. سانترال نیز یک سیستم تلفنی است که یک خط تلفن را به چند بخش داخلی تقسیم بندی کرده و به این ترتیب، برقراری ارتباط در یک مجموعه را کم هزینه تر و راحت تر می کند.

این دو سیستم به کاربران این امکان را می دهند که ارتباطات تلفنی مورد نظرشان را با سرعت بیشتر و هزینه کمتر برقرار کرده و شاهد کیفیت بالاتری در این فرایند باشند. در ادامه در مورد تفاوت های بین این دو سیستم صحبت کرده و به شما کمک می کنیم که با توجه به نیاز خود، بهترین انتخاب داشته باشید.

مقایسه سانترال با ویپ را با ارائه تعریفی از هر دو آغاز می کنیم و بعد به سراغ مزایا و معایب هر یک می رویم؛ سیستم ویپ یک سیستم پیشرفته از ارتباطات شبکه ای است. در شبکه VoIP از تکنولوژی شبکه های کامپیوتری استفاده می شود. بی نیاز به کابل کشی است و فقط کافی است از بستر موجود شبكه كامپیوتری آن سازمان جهت ارتباطات مركز تلفن استفاده شود. این در حالی است که سانترال در واقع یک دستگاه سخت افزاری است که وظیفه برقراری ارتباط را برعهده دارد. سیستم سانترال حکم یک مخابرات کوچک را دارد. تنظیمات خاصی دارد و بسته به تنظیمات خود، خدمات متنوعی را ارائه می دهد. نصب و راه اندازی سانترال نیازمند کابل کشی و داکت کشی است.

مدیریت سیستم VoIP عموما به صورت وب بوده و از طریق رابط گرافیکی و کاربر پسند می باشد که باعث می شود کنترل، تنظیم و تغییرات در سیستم بسیار آسان انجام شود. به این ترتیب جهت انجام تنظیمات و تغییرات در یک سیستم تلفن تحت شبکه نیازی به حضور فیزیکی کارشناس نمی باشد و تمامی کارها به صورت از راه دور قابل انجام می باشد.

اگر شرکت مجموعه ای دارای چندین شعبه در نقاط مختلف باشد، این شعب علاوه بر این که می توانند یک مرکز تلفن VoIP مستقل داشته باشند می توانند از طریق شبکه اینترنت، اینترانت و یا هر ارتباط شبکه ای دیگر بین هم، ارتباط تلفنی رایگان و داخلی داشته باشند. همچنین می توانند از خطوط شهری یکدیگر استفاده نمایند. برای مثال شعبه تهران می تواند از خط شهری بندرعباس برای تماس استفاده نماید.

تلفن تحت شبکه به سیم کشی اختصاصی برای شبکه تلفن نیاز ندارد؛ زیرا از بستر شبکه موجود برای کاربران استفاده می کند. در حالی که نصب و راه اندازی سانترال مستلزم حجم قابل ملاحظه ای سیم کشی است. این موضوع را هر مرکز خدمات سانترالی تایید می کند.

سیستم VoIP از یک استاندارد به نام SIP استفاده می کند که باعث می شود امکان استفاده از هر تجهیزی که از SIP پشتیبانی می کند وجود داشته باشد. بنابراین هیچ گونه محدودیتی در انتخاب تجهیزات و مخصوصا تلفن ها وجود ندارد و می توان در یک سازمان از چندین برند و چندین مدل تلفن بدون هیچ محدودیت و مشکلی استفاده نمود . تلفن های IP در برند ها و مدل های بسیار متنوعی عرضه می شود. تلفن های کارمندی، تلفن های مخصوص منشی ، تلفن های مدیریتی ، تلفن هایی با صفحه نمایش رنگی، تلفن هایی با صفحه نمایش لمسی، تلفن های بی سیم ، تلفن هایی با ظاهر مدرن ، زیبا و شیک و تلفن هایی با امکان ارتباط تصویری، تلفن هایی هستند که در سیستم VoIP قابل ارائه می باشند. در سیستم تلفن سانترال های سنتی در انتخاب تلفن محدودیت های وجود دارد. برای مثال در سانترال پاناسونیک شما می توانید فقط از تلفن های برند پاناسونیک  برای مدیریت تماس ها و دستگاه ها استفاده کنیم و حق انتخاب دیگری ندارید و تلفن غیر از برند پاناسونیک با سانترال پاناسونیک سازگاری ندارد.

بسیاری از پرسنل در یک شرکت علاقه مندند در صورت جابجایی حتی به صورت موقت شماره تلفن داخلی خود را به همراه داشته باشند. با استفاده از سیستم VoIP هر کاربر به سادگی می تواند شماره داخلی خود را به میز کار جدیدش منتقل نماید. این اتفاق بدون هیچ گونه تغییری در سیستم تلفنی اتفاق می افتد . کاربران در حین جابجایی نیز می توانند شماره داخلی خود را حفظ کنند . زمانی که یک کارمند لازم است که امور کاری خود را در منزل و یا هر مکان دیگری به غیر از میز کار خود پی گیری کند، براحتی می تواند تلفن نرم افزاری خود را راه اندازی نماید و به تماس های وارده به داخلی خود، همانطور که پشت میزکارش بود، پاسخ گوید. در حقیقت به خاطر خصوصیات پروتکل SIP، تماس ها در تمام نقاط دنیا قابل دریافت هستند. همچنین در صورت جابه جایی به اتاقی دیگر هر کاربر می تواند تلفن خود به محل جدید منتقل کند و همان شماره داخلی خود را داشته باشد. همچنین می توان شماره داخلی هر تلفن را به راحتی و در زمانی کمتر از یک دقیقه به شماره دلخواه تغییر داد. متاسفانه در سیستم های تلفن قدیمی این کار مستلزم تغییرات زمان بر و نصب مجدد آن شماره داخلی می باشد و تغییر در پورتهای فیزیکی و جا به جایی سیم ها می باشد.

این امکانات در سانترال های آنالوگ وجود ندارد:

1- برقراری امنیت بر روی سیستم تلفنی با راه اندازی فایروال و بستن پورت های سیستم برای IP هایی که نباید به سیستم تلفنی دسترسی داشته باشند.

2- امنیت بیشتر تماس نسبت به سیستم های تلفنی سنتی به دلیل پیاده سازی بر روی بستر شبکه

3- تعریف داخلی ها بر روی بستر شبکه به تعداد نامحدود و بدون هیچ هزینه ای.

– چیزی که در سانترال های پاناسونیک محدود بوده و درصورت نیاز به افزایش داخلی ها در مدلهای کم ظرفیت پاناسونیک امکان پذیر نبوده و در مدلهای پرظرفیت نیاز به خرید کارت اضافه میباشد.

4- تعریف چندین منوی منشی دیجیتال بر روی سیستم تلفنی که قابلیت درخت واره بودن منوی ورودی را در اختیار کاربر قرار می دهند.

– منوی منشی دیجیتال یا همان IVR برای اجرا در سیستم پاناسونیک نیاز به کارت DISA جداگانه دارد.

5- امکان استفاده از صندوق صوتی برای هر کاربر و امکان ارسال پیام صوتی یه ایمیل.

– این امکان در سانترال های پاناسونیک اصلا وجود ندارد.

6- نصب، راه اندازی و پیکربندی سرور فکس و امکان ارسال فکس های ورودی به ایمیل بدون نیاز به دستگاه فکس و خطوط مستقیم برای فکس میباشد.

– در سیستم پاناسونیک نیاز به دستگاه فکس های گران قیمت و جاگیر و خطوط اختصاص داده شده برای فکس میباشد

7- ایجاد صفوف انتظار برای بخش های مختلف جهت رضایتمندی مشتریان

– در سیستم پاناسونیک برای داشتن همچین قابلیتی باید یک سیستم TVP50  و یا TVP200 خریداری شود.

8- ایجاد گروه های زمانی مختلف برای بخش مختلف که زمان های کاری متفاوت دارند.

– در سیستم پاناسونیک برای داشتن همچین قابلیتی باید یک سیستم TVP50  ویا TVP200 خریداری شود.

9- قابلیت دسترسی به خطوط داخلی شرکت از بیرون.

– در سیستم پاناسونیک همچین امکانی موجود نمیباشد

10- قابلیت دایورت کردن داخلی به تلفن همراه و …

– در سیستم پاناسونیک همچین امکانی موجود نمیباشد

11- قابلیت راه اندازی سیستم پیجینگ و امکان پیج کردن بخش های مختلف به صورت مجزا از طریق سیستم تلفنی در صورت تهیه کردن تجهیزات پیجینگ

– در سیستم پاناسونیک همچین امکانی موجود نمیباشد

12- امکان گزارش گیری بسیار دقیق و کامل از تماس های سیستم از هر کجای شبکه و به وسیله پنل وب سیستم تلفنی و ذخیره گزارشات در قالب فایل Excel و … .

– گزارش های سیستم پاناسونیک خیلی کلی و فقط بوسیله اتصال فیزیکی به دستگاه امکان پذیر میباشد.

13- امکان ضبط مکالمات برای هر داخلی بدونه داشتن محدودیت.

– در سیستم پاناسونیک برای داشتن همچین قابلیتی باید یک سیستم TVP50  ویا TVP200 خریداری شود و محدودیت زمانی در این سیستم برای ضبط هر داخلی وجود دارد.

14- قابلیت ایجاد کنفرانس صوتی

– در سیستم پاناسونیک وجود ندارد.

15- امکان شنود بر روی سیستم با دادن دسترسی فقط به مدیر مربوطه.

– همچین امکانی در سیستم پاناسونیک وجود ندارد.

16- ارتباط سیستم تلفنی با پنل پیامک سازمان و ارسال پیامک دلخواه به تماس گیرنده در هر لحظه از تماس

همچین امکانی در سیستم پاناسونیک وجود ندارد.

17- امکان راه اندازی سیستم نظرسنجی اپراتورها بعد از اتمام مکالمه

– امکان راه اندازی کلی این سیستم به صورت محدود با خرید سیستم TVP50  ویا TVP200 در پاناسونیک امکان پذیر میشود.

18- امکان اعلام نام کارشناس پاسخگو قبل از اتصال تماس به آن کارشناس

– همچین امکانی در سیستم پاناسونیک وجود ندارد.

19- امکان ارتباط با تمامی اتوماسیون ها و CRM ها برای داشتن این چنین قابلیتی در سیستم های پاناسونیک نیاز به سیستم های پرظرفیت و گران قیمت پاناسونیک میباشد.

20- امکان قابلیت مدیر منشی ( تنها افراد مد نظر ما بتوانند به صورت مستقیم با مدیریت تماس بگیرند و مابقی افراد به منشی مدیریت متصل شوند )

– همچین امکانی در سیستم پاناسونیک وجود ندارد.

21- امکان قابلیت مانیتورینگ آنلاین از تماس های سیستم و وضعیت داخلی ها در سیستم تلفن شبکه وجود دارد.

– همچین امکانی در سیستم پاناسونیک وجود ندارد.

22- قابلیت راه اندازی دفترچه تلفنی با شماره های مخاطبین ( به این صورت که شما با کلیک کردن بر روی شماره مخاطب آنرا شماره گیری نموده و سیستم آن شماره را به داخلی شما متصل می کند )

– سیستم پاناسونیک اصلا قابلیت پنل وب ندارد.

23- امکان محدود کردن تماس داخلی های مختلف هم از لحاظ شماره ای و هم از لحاظ زمانی.

– در سیستم پاناسونیک برای داشتن همچین قابلیتی باید یک سیستم TVP50  ویا TVP200 خریداری شود

24- امکان برقراری تماس تلفنی و تصویری بر روی بستر اینترنت و یا اینترانت جهت کاهش هزینه های شرکت میباشد.

– در سیستم پاناسونیک اصلا امکان تماس تصویری وجود ندارد

25- امکان برقراری چند سرور ویپ با یکدیگر به صورت یکپارچه

– در سیستم پاناسونیک قابلیت تماس بر روی اینترنت و اینترانت وجود ندارد و فقط از طریق مدلهای پر ظرفیت و گران امکان اتصال دو دستگاه از طریق شبکه وجود دارد.

26- عدم نیاز به کابل کشی جدید برای سیستم تلفنی و استفاده از بستر شبکه جهت راه اندازی سیستم.

– در سیستم های پاناسونیک برای اتصال هر تلفن داخلی به سیستم پاناسونیک باید یک زوج سیم جدید کشیده شود.

Leave a Reply